marți, 5 ianuarie 2010

partea I.

abia acum realizam cata dreptate avea d. cand imi spunea sa vin la b. la facultate.dupa atata bataie de cap cu ba c.,orasul meu de vis,ba b.,orasul de vis al prietenilor mei,uite-ma in acceleratul asta urat mirositor si cam scartaitor ducandu-ma spre capitala.
imi era oarecum frica,desi nu cred ca e cuvantul protrivit.vezi si tu la tv cate se intampla.droguri,trafic de te doare capul,prostie,tigani cu ghiotura si lista poate continua asa de mult,incat ar trebui sa imi aman toate planurile de vacanta sa o pot termina.
mama imi facuse niste sendvisuri.deja imi era foame,trecusera numai 2 ore pe tren.in compartiment era o liniste prosteasca.m-am gandit sa imi scot un sendvis si sa il devorez pe loc.nu mai puteam astepta pana la b. asa,cu stomacul gol.e cam straniu sa mananci singur,mai ales intr-un tren,dar asta e…trebuia sa ma adaptez situatiei.asadar,desfac frumusel din folia de aluminiu,iau 2-3 inghitituri iar restul il arunc pe geam.urat,nu?
“nu nu…poate e vreun soricel amarat care nu are ce manca.pe seceta asta e destul de greu,chiar si pentru sorecari.”.
deschid sticla de apa plata rece.mda…era rece la plecarea din gara,acum e calda ca…ma opresc din monolog ,cineva era la usa compartimentului meu.
“baaaaa…nu te-am mai vazut de 1000 de ani.”
era c.,una dintre fostele mele colege de liceu.m-a luat in brate,m-a sarutat pe oraji si s-a asezat langa mine.intr-adevar,trecuse aproape o luna de cand nu ne mai vazusem.se mutase din liceu in ultimul semestru,dar ne vedeam des,tinand cont ca aveam aceleasi locuri preferate de chiulit si mancam la acelasi fast-food.
“si…cum e?”
auzisem de 1000 de ori intrebarea asta de cand am aflat ca intrasem la fara plata.raspunsul era acelasi,deja un stereotip pentru mine.
“cum sa fie…bine…interesant”.
nu puteam sa ii spun ca imi era teama de orasul ala mai tare ca de profa de logica.m-a luat cu depanatul de amintiri.fete,baieti,note,profi,prieteni,ce tigari mai fumez,daca mai fumez,daca mai ascult debussy si tot felul de nimicuri.m-a facut sa uit de teama de a pasi in orasul ala infect.
“si…cu iubita cum mai stai?”
oohh,bleaga de ea.era inca fixata pe tipa de a 11a,a..bruneta tot imi propusese sa ies cu ea,sa ne cunoastem mai bine,chiar sa o facem intr-o pauza.dar nu era de mine.eram satul de aventuri,de relatii de o noapte,si mai ales de...o pauza.
am suras.probabil se astepta sa ii spun ca m-am culcat deja cu jumatate din liceu in lipsa ei,dar nu a primit raspunsul asteptat.
“nu am asa ceva.te…tenteaza?”
am ras ca in vremurile bune.
adevarul e ca…nu am vrut sa fiu cu nimeni.vroiam ceva pur…inocent…dragalas si micut.pentru o clipa m-am gandit ca poate voi descoperi dragostea adevarata la b..
pe un ton ciudat de sincer i-am spus ca sunt obosit si ca as vrea sa atipesc.nu avea de ales,trebuia “sa suporte” un a. tacut,cu castile de la ipod in urechi si cu ochii aproape inchisi.
in timpul asta de pauza,mi-au venit tot felul de ganduri despre…dragoste.incepuse sa mi se pare un subiect deja depasit.ba mai mult,mi se facea sila sa asist la discutiile interminabile despre sex ale prietenilor mei care se laudau cu cate si-au mai pus-o.nu era de mine.defapt,nu mai era de mine.ce e drept,am avut si eu o perioada in care chiar credeam ca dragostea adeavarata apare la 14,15,16 ani.dar acum…nu mai dau nici 2 bani pe ea.
drumul pana la b. a fost foarte linistit.c. adormise si ea cu capul pe bancheta.in timpul asta mi-au trecut prin cap atatea amintiri…prima noapte cu ea,primul sarut din curtea scolii cu ea,cum ne afisam impreuna la baluri doar pentru ca ne statea bine.am zambit larg si am oftat.ce vremuri!
in g.n. ma astepta a.semana foarte bine cu morcoveata,personajul ala stupid din desenele animate de pe vremuri.era neschimbata.aceeasi figura de bebe,acelasi pierce in buza,acelasi canon la gat.i se shimbasera insa ochii.pareau mai luminati si mai fericiti la vederea mea.
am luat-o in brate,am strans-o cu putere,am pupacit-o de vreo 5 ori pe unde apucasem.c. isi vazuse de treaba ei,pe ea o astepta prietenul.o salut si continui sa fac primii pasi in gara,in b..
a. imi zambi si imi spuse pe un ton primitor
“bun venit,dragul meu.asta e b.-ul”.
"nu e prima data,stai linistita..."
cuvintele astea m-au speriat…am stat o clipa si am privit gara.a. ma urmarea cu coltul ochiului.era murdara,aglomerata,plina de tarani si tot felul de specimene de oameni…era la fel cum o stiam eu.defapt nu,mai rau.
ultima data cand vazusem g.n. a fost in iarna.atunci am fost cu trupa de soc,eu,v.,a.,c.,l. si r. cu colindatul la o cunostinta comuna.nu se compara sentimentul dintr-o gara semi-pustie iarna cu asta de acum.plus ca mai si pute a branza…
“mergem la o cafea?”
ce puteam face...cafeaua asta i-am promis-o roscatei de ceva vreme,asa ca trebuia sa ma tin de cuvant.nu era vorba ca nu vroiam sa merg,doar ca era mult prea cald.
morcoveata face semn cu mana la un taxi.
mirosea ciudat in masina.chiar aiurea.
“la c.c.…”
oftez.era cafeneaua noastra preferata din b..avea cel mai bun si mai dragut ceai din lume.imi aduce aminte de ania din b.-ul meu.eheee…ce vremuri cand ieseam cu e. si m. la o cafea si niste prajiturici in pub-ul nostru.revenind.a. isi reazema capul pe mine.avea fruntea putin transpirata.zambeste si se apuca sa imi povesteasca nu stiu ce aiureli despre cum e la facultate si cate tipe “bune” sunt si cum si cand.devine plictisitoare...
imi las privirea sa zboare afara.ma uit pe geam.vitrinele erau pline cu afise mari cu “sold -50%”.deja devenea obositor si traficul.imi zic in gand ca asta o sa ma astepte si surad in sinea mea.
“asta o sa te astepte,dragul meu”
ne-am amuzat.defapt,asta era adevarul.oo da…o noua viata pentru mine in b.,orasul tuturor posibilitatilor.la radio incepe o piesa veche,dar de vara.raisa de la fly project.ma plictiseste repede si cer taximetristului sa dea pe radio trinitas.se uita ciudat si putin mirat la mine.nici a. nu intelege.
“sunteti…religios?”
“da,evident ca sunt.”
roscata abia se abtine sa nu rada.eu imi pastrez tonul serios.
“haideti mai repede ca pierd slujba de la 7”
taximetristul se agita,nu nimereste frecventa.a. isi baga capul in mine si incepe sa chicoteasca.o iau in brate,o pup si ii spun sa taca.doar pierdeam slujba,nu?nu era nimic amuzant.
“nu sunteti din b.,nu?”
“nu.sunt din b..”
“oohh…moldovean.ce frumoase sunt moldovencele!nu ti-ai gasit niciuna p-acolo de ai batut juma` de tara pana aici?”
“nu pentru femei am venit,domnule!sunt boboc…”,spun asta cu un aer de superioritate.
“frumos…deci domnisoara e prietena dumitale?”
“nu e prietena mea.suntem…proaspat logoditi”
morcoveata ma ciupeste.tusea mea falsa ascunde rasul ei.
“vaaii…asa tineri…ce frumos va sade impreuna!”
“pai nu?…acusi mergem in luna de miere in…”
“dubai.,prostule…”,sopteste “logodnica”.
“…in dubai.”
“sa inteleg ca aveti din ce trai…ce viata frumoasa!pacat de mine si de noi astia de varsta a treia.nu mai suntem in stare sa iubim.”
“de ce?apare “pauza in cuplu”?”
pufnesc in ras,morcoveata prinde si ea gluma,numai taximetristul nu.
drumul pana la c.c. a durat vreo ora,timp in care domnul taximetrist a. ne-a vorbit despre sotia lui cea sleampata,despre cei 3 copii dragalasi ai lui si despre conceptiile lui plictisitoare despre viata de cuplu.radeam,dar nu era rasul meu.chestii de genul ma scarbeau.mi se parea aiurea.
nu stiam ce inseamna sa iubesti.nu am cunoscut mai deloc asta,poate doar asa,trecator.mai mult au fost aventuri,iar intr-o aventura nu te poti angaja din punct de vedere sentimental.altfel,nu s-ar mai numi aventura,right?
mi se face cald.cer domnului sa inchida geamul si sa dea drumul la aerul conditionat.se face racoare.a. imi respira pe gat.ma cuprind fiorii.o iau de mana si o pup pe frunte.draga de ea…
ajunsi in fata cafenelei,ne mira faptul ca domnul a. nu ne cere decat 10 lei pe drum.ii multumim din inima si ii promitem solemn ca il vom invita la “nunta”.
“doamne ba…nu tu esti normal…cum sa ne casatorim noi???”
“asa e,dar simteam nevoia sa rad si sa aberez putin.stii doar ca subiectele de genul mi se pare stupide…”
“si…ti-a placut destinatia?”
aiurea.mai mult rad din politete.
in cafenea era plin de lume ciduata.emo,rockeri,cocalari cu printesele lor dupa ei,telefoane vertu aruncate pe mese langa cheile de la x5-uri.mi se face dintr-o data sila de locul ala.doar la insistentele domnisoarei ramanem aici.gasim cu greu o masa intre niste tipi care fumau lucky.mi se face pofta de o tigara.
imi deschid geanta si imi caut pachetul de kent lung.il gasesc la mama naibii,la fund,aproape mototolit.ii zambesc cu subinteles celei din fata mea si imi da un winston.
comand in graba ce apuc,parca un carlsberg,iar morcoveata o apa plata.incep discutiile despre facultate,ce planuri de viitor am si tot setul de intrebari care erau tipice unei perechi de boboci,desi numai eu eram bobocel,iesite intr-un astfel de loc.
“tot nu mi-ai zis…cu fetele cum stai?”
“uite ce e,draga mea...incerc sa evit pe cat se poate subiectul asta.nu stiu…de ceva vreme mi se pare ceva atat de prostesc sa iubesti.adica iti faci rau cu mana ta.stii ca o sa suferi si totusi continui.nu stiu…poate gandesc eu cam deplasat,dar zi-mi si tu daca nu e asa.”
a. da din cap si ma aproba…
“gandeste-te.doar la urma urmei e vorba doar de chestia fizica.unii ii zic sex,altii a face dragoste.pana mea.nu stiu…nu vreau sa ma limitez doar la niste sani,un fund dragut si niste picioare de fotomodel…vreau ceva…sa fie doar al meu…mai ales cu sufletul decat cu trupul.mi se face scarba sa ii vad cum se afiseaza pe strada la brat,sarutandu-se la orice colt de strada si cum se giugiulesc prin c.c.”
rade.ce ii spun acum o va pune pe ganduri,stiu sigur.probabil vor urma cateava secunde de tacere iar secundele se vor transforma in minutele si tot asa.o stiam destul de bine pe morcoveata a mea.ne-am cunoscut pe net,pe hi5.de aici si vorba noastra “hi5 – connecting people”.radem de fiecare daca cand aducem vorba de asta.era simpatica,vorbea mult si aiurea;ne intindeam la discutii filosofice si ne puteam intrebari existentiale.
prima data cand ne-am vazut,defapt atunci ne-am si cunoscut,a fost acum vreo 2 ani,in targu mures,la peninsula.m-am dus la ea si am “acostat-o”…”tu nu esti morcoveata de pe hi5?” “cremaaa…tu esti?”.aahh,ce vremuri dragute cand chiuleam de la liceu cate 2-3 zile pentru a merge la b. sa o vad.nu pot sa mint,ma atragea intr-un mod anume,asa cum o face si acum.doar ca pot spune ca am putina minte in cap si ma gandesc ca suntem totusi prieteni.mi-ar fi intr-un fel teama sa nu stricam ceea ce construisem pana acum.
era cea mai feminina persoana pe care o stiam.stia sa se imbrace cu gust,elegant,stia sa mearga pe tocuri,avea un zambet superb iar manichiura era tot timpul perfecta.nu suporta prostii si mirosul de transpiratie.era foarte echilibrata in tot ceea ce facea si saruta bine.ooff,la ce lucruri imi sta mintea acum...
surad cumva rusinat.ea imi observa gestul si nu pierde ocazia de a reintra in discutie.
“la ce te gandesti,dragule?”
“aahh…speram sa nu ma intrebi asta.ok.o sa fiu sincer. (ma fastacesc).ma gandeam ca…saruti bine.dar nu stiu de ce. (roseata imi iese in obraji).”
“hai,dragule,nu te rusina fata de preaiubita ta logodnica.in dubai sper ca nu o sa faci tot asa…”
zambim amandoi si ii dau un mic pupic pe buze.era de asteptat,nu?
noaptea cazuse peste b..ne-am intins la vorba pana aproape de 2,cand chelnerul ala brunet ne-a intrebat cat mai avem de gand sa stam.mai eram noi si inca vreo 2-3 cupluri in c.c..era o atmosfera asa draguta.m-am gandit pentru o fractiune de secunda cat de frumos ar fi fost daca am fi impreuna,sa putem sa ne pierdem capul ori de cate ori avem ocazia si toate chestiile pe care le fac indragostitii.in surdina era un jazz magnific iar berea isi facea usor usor simtita prezenta in corpul meu cald.
“dragul meu,ramai in noaptea asta la mine.te duc maine dimineata la doamna g..sper sa iti placa cum a reamenajat”.
nu aveam cum sa refuz o aseamenea propunere,desi nu ma gandeam ca o sa mi-o pun din nou cu a..eram prea obosit si destul de ametit ca sa mai merg la g. unde aveam sa locuiesc ceva vreme.
luam un taxi.nu ii mai tin minte adresa,desi nu era la mare distanta de c.c..am fi putut merge si pe jos,dar drumul ar fi durat mult prea mult.
“uite ca nu mai e domnul a.”
am ras.nu stiu daca era buna sau nu gluma,dar probabil starea in care eram m-a facut sa rad cu toti dintii.m-a luat in brate,observandu-mi privirea care stralucea si mirosul de alcool.nu eram beat,doar ca ma simteam foarte slabit,obosit.era de vina si caldura de azi.
ajungem in fata unui bloc de 4 etaje destul de frumos.tencuiala nu statea sa cada asa cum vezi la majoritatea caminelor din capitala.luminile erau stinse.ma ia de mana si pasim usor in scara.
ne-am sarutat indelung.
“la fel ca in vremurile bune,nu dragul meu?”
oohh…de-ar sti ea ca la asta ma gandeam si eu,nu mai imi dadea drumul pana dimineata.ii simt usor mainile prin tricou.erau reci si fine.am simtit fiori in tot corpul.avea un decolteu destul de generos,tipic ei.am sarutat-o pe gat,incepusem sa cobor pe piept,spre sanii ei,cand ma opreste.
“nu aici,iubitule.mergem la mine,sus.”
incepusem sa imi dau seama ce urma sa se intample “sus”,in camera ei frumos parfumata.cateva lumanari,2 betisoare parfumate cu miros de cirese (e afrodisiacul meu preferat).m-a intins usor pe pat,sarutandu-ma.ne-am aruncat hainele prin camera si seara noastra incepuse.
mi se pare ciudat sa dau toate detaliile despre cum era,cum mirosea,ce pozitie si asa mai departe.pot spune insa ca a fost una dintre cele mai dragute nopti de dragoste pe care le-am trait.spun dragoste si nu sex,pentru ca am pus sentiment in ceea ce am facut,chiar daca era pe moment si din cauza berii.aveam incredere in ea pentru ca o cunosteam de ceva vreme,iar asta mi-a oferit o senzatie de siguranta.nu era vorba doar de o partida de sex intr-o baie din o. sau la o tipa pe care o stiam de 30 de minute dintr-un club.chiar a fost frumos.am trait la intensitate maxima fiecare moment.
ii citeam pe fata ei putin transpirata ca a fost mai frumos decat se astepta,dar nu puteam sa o intreb “si…ti-a placut?”.era evident.dupa ce am terminat,s-a lipit de mine,s-a bagat in bratele mele si am inceput sa vorbim.era un sentiment asa frumos.nu il mai traisem de ceva timp.
“mie mi-a placut daca la asta te gandesti.nu ma gandeam ca va iesi asa frumos dupa starea in care erai”
ma amuza si ma face sa o strang in brate si mai tare.eram obosit.i-am soptit
“noapte buna,iubita mea.te iubesc”
se intoarce dintr-o data,ca fripta,si ma saruta salbatic.pe moment,am regretat ce i-am spus,dar sunt sigur ca pana dimineata va uita cuvintele magice.somnul s-a asternut si peste noi…noapte buna…

4 comentarii:

  1. hey you. Am ajuns in sfarsit sa citesc tot tot. Bine, a trebuit sa le scot la imprimanta si sa le car dupa mine cam peste tot, sa profit de minutele libere si sa devorez. Dar a fost super.
    Cand eram acasa ii citeam si la sor-mea si amandoua am continuat povestea, in minte, cu vreo-suta de variante diferite.
    Abia astept sa vad ce urmeaza.
    Pupici>:D< take care!

    RăspundețiȘtergere
  2. Omule esti genial !
    Nu pot spune mai mult ca se prinde persoana care mi-a dat blogu ca am lasat comment dupa ce mia spus sa nu XD XD

    Asa imi dadusei de lucru saptamana asta ^-^

    RăspundețiȘtergere