sâmbătă, 9 ianuarie 2010

partea a IV-a.

ajunsi din nou in b.,marea agitatie pentru nunta abia acum incepea.aveam atatea de facut incat a trebuit sa ne anulam plecarea noastra in v.v..trebuia sa alegem un loc dragut,sa isi ia domnisoara rochia de mireasa,sa imi iau costumul de mire,sa facem invitatiile,florile si asa mai departe…
ne-am luat cu stresul dinaintea nuntii,dar nu am uitat sa ne facem timp pentru noi.aproape in fiecare seara ieseam undeva si luam cina si ne desprindeam de stresul asta.cand ajungeam acasa ne uitam la un film pana cand adormeam cu televizorul aprins.am avut mare mare noroc de d. care era foarte descurcareata,astfel,munca si lucrurile de facut pentru marele eveniment s-au redus la jumatate.era bine sa ai o persoana ca ea langa tine,sa te ajute mereu cand ai nevoie si sa te poti baza pe ea oricand,chiar si la evenimente de o foarte mare amploare pentru doi oameni.
dupa cateva zile de alergatura si sute si sute de telefoane,doar un singur lucru mai aveam de facut:sa impartim invitatiile.da!spre surprinderea mea si a a.-ei,in numai cateva zile poti organiza o nunta draguta si sa speri sa iasa totul asa cum trebuie.
“doar atat mai avem de facut?”
d. se mira de intrebarea mea care i se pare fara sens.
“dar ce credeai?ca ne jucam aici?totusi…e nunta ta,ce dracu`?nu am stat atatea nopti degeaba.apropo…rochia sotiei tale e superba.tu ti-ai luat costumul?”
“aaamm…da.dar nu ti-l arat”
nu stiu cum am putut sa uit!o expediez pe d. repede,iau telefonul si il sun pe v..acesta nu pare asa incantat si nici prea mirat,doar ma stie cat de aiurit sunt.
“deci in 30 de minute cobori!mergem undeva sa imi caut costum.tu stii!”
“mda,bine…cum zici tu.”
aahh…nu stiu cum am putut uita asta!doar mi-am scris si in telefon,dar d`eh!ma gandeam ca nu putea fi asa de rau si de greu sa imi aleg ceva dragut,mai ales ca era si v. implicat in treaba.aveam gusturi comune si ne sfatuiam cu ce sa ne imbracam.
la ora stabilita,cobor jos si il vad imediat pe v. fumandu-si tigara.
“hai omule.porneste.ce mai stai???”
l-am lasat pe el sa conduca pentru ca stia mai bine orasul,semafoarele si asa mai departe.imi placea de el la volan.ne distram copios cand era trafic aiurea.injura mult,se lua in gura cu toti si arata fara nicio jena degetul.am si uitat de scopul plecarii noastre de cand am ajuns la ultimul semafor.
in fine,parcheaza masina pe un loc pentru handicapati si intram in mall.
“nu stiam ca esti handicapat”
rasete.cateva persoane ne privesc arogante,fapt ce ne agita si mai tare.
nu imi placea sa stau mult la cumparaturi,chiar daca imi alegeam hainele cu grija.dupa cateva tentative de proba esuate,gasesc in sfarsit ceva intr-adevar frumos.lui v. ii picau ochii si tot se intreba de ce nu se casatoreste inaintea mea pentru a purta minunatul costum.drept vorbind,chiar era minunat.platesc bucuros cu cardul,imbratisandu-l pe amicul meu.
“ai vazut ba ca nu o sa dureze atat”
v. isi da ochii peste cap.
“lasa ba,nu te supara.la nunta ta,promit ca vin cu tine”
radem amandoi pana la masina,unde primesc un telefon.
“iubitule…nu trebuia sa luam masa impreuna?”
uitasem complet ce ii promisesem.ma simteam aiurea,desi stiu ca nu aveam prea mult de ce.era o chestie relativ minora.inventez ceva pe loc si ii spun cu jumatate de gura,incercand sa o mint.dau gres,evident...
“sunt la facultate.trebuie sa semnez niste chestii.ajung in vreo 45 de minute.”
“hai lasa.stiam ca esti cu v. prin oras sa iti cumperi haine.ppff…de asta te iubesc eu pe tine.”
“aahh…o sa o “concediez" pe d.,doar de la ea stii,nu?”
“lasa,iubitule,e buna si ea la ceva.ar trebui sa fii recunoscator si sa nu mai razi de ea…cel putin o perioada de vreme.fa si tu ceva frumos pentru ea.”
ooo da.la asta nu ma gandisem.ppff…adica staaaai.de ce sa ii fac cadou daca ea a vrut sa se implice?neaah.nimic…a iesit rautatea din mine la suprafata.
ii spun lui v. sa opreasca la restaurantul respectiv si il poftesc sa ia masa cu noi.se grabea si el sa se intalneasca cu femeia lui.sunt asa de simpatici impreuna,mai ales cand e. rade de el.
a. ma astepta la o masa intr-un colt al incaperii.i se lumineaza fata atunci cand ma vede si se ridica sa ma ia in brate.o pup pe frunte si ne asezam la masa.
“si…ce ti-ai luat?”
“costum…nu intreba…” si imi dau ochii peste cap.
“abia azi???ce cap esti” si imi zambeste cald.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu