miercuri, 11 ianuarie 2012

partea a XXII-a.

dormitul la t. se pare ca a devenit o obisnuinta…
pe parcusul saptamanii ne vedem seara, la o ceasca de ceai si niste tigari. povesteam despre cum ne-a fost ziua, despre ce am mancat, despre ce nu am mancat, despre ce am vrea sa gatim in weekend… erau discutii aparent inocente, dar care totusi nasteau in mine o dorinta tot mai mare de a fi cu ea… cine stie, poate chiar ma indragostisem.
weekend-urile cu soare le petreceam prin parc, plimbandu-ne aiurea, pana ne amorteau picioarele. apoi cautam un pub obscur unde ne intindeam la vorbe pana spre miezul noptii. zilele mohorate, cu ploi triste, ne gaseau la ea sau la mine, imbratisati pe canapea, uitandu-ne la tv la toate prostiile si mancand ciocolata ori sorbind vin din pahare ciobite la colturi.
si-a adus cateva lucruri la mine… niste haine, o pereche de pantofi negri cu toc, niste tricouri si periuta de dinti. dimineata era minunat sa stiu ca nu sunt singur in momentul cand ma duceam la baie si vedeam doua periute de dinti sau cand urla din cealalta camera “lasa naibii capacul jos!”
aveam o relatie frumoasa. m-a intrebat cand poate sa ii cunoasca pe ai mei. gandul asta m-a ingrozit. ai mei nu prea erau de acord sa ma mai implic intr-o relatie, mai ales dupa experienta cu a.. totusi, care sunt sansele ca si t. sa pateasca ce a patit a.? erau mici, cred… oricum, am evitat raspunsul si i-am zis ca poate mai tarziu, sa vedem cum merg lucrurile…

* * *

zilele treceau si treceau…
“poimaine e ziua ta mai… ce vrei sa facem?”
oohhh, mi s-a parut adorabil sa isi aduca aminte de ziua mea (sau poate doar avea un reminder pe telefon). aproape ca uitasem daca nu imi spunea ea.
“ma gandeam sa facem ceva special, ceva ce nu am facut niciodata…”
deja mi-am facut in cap o lista cu lucruri pe care nu le-am facut, dar mi se pareau putin deplasate. adica nu cred ca era ok sa incercam heroina sau sa ne petrecem o noapte in arest. desi cea din urma mi se pare amuzanta.
“te las sa imi pregatesti tu o surpriza…”
s-a luminat la fata si a ras. probabil avea ea ceva pregatit. m-am gandit ca doar incerca sa ma faca putin curios (curiozitatea fiind trasatura mea de baza). chicotea, deci sigur avea ceva pregatit!
“eu zic sa te pregatesti pentru cel mai frumos cadou…”
a sunat maret. m-am gandit ca probabil ma va duce undeva dragut, sau sa sarim cu parasuta, sau poate o doza de heroina si de ce nu o noapte in arest. am ras, chiar mi se parea amuzant. pentru prima oara eram entuziasmat de ziua mea, desi stiam ca o sa mai imbatranesc cu inca un an…
“dar nu vreau sa cresc…” si am facut o fata trista.
t. m-a luat in brate ca pe un copil mic si m-a pupat pe frunte. mi se pare ca instinctul matern al iubitei mele era foarte bine dezvoltat. m-am gandit ca ar putea fi o mama buna, desi nu mi-o imaginam cu burta si schimband scutecele unui copil… imaginea asta imi provoaca o usoara greata, nu stiu de ce…
48 de ore au trecut usor si asa s-a facut si ziua mea. t. era extrem de agitata si de un entuziasm debordant. ma stresau zilele mele de nastere din simplu motiv ca aveam extraordinar de multe cunostiinte care aveau numarul meu de telefon. era obositor sa raspund la telefon, chiar si in timp cat eram la baie, si sa citesc mesajele cu urari numai de bine si sanatate si fericire bla bla bla…
am primit cateva cadouri care mi-au placut, desi in general urasc cadourile. parfumurile cu siguranta nu erau o ideea prea inspirata pentru ca am ramas fidel aceluiasi parfum de cativa ani, devenind un fel de amprenta personala. plus ca foarte putine persoane cunosteau ce parfum folosesc. plus ca era foarte rar… in fine, am primit tot felul de prostii, care mai de care mai pseudo-amuzante si interesante… imi placeau in schimb felicitarile. mi se parea fascinant sa analizez scrisul de mana al unei persoane. latura mea de psiholog iesea la suprafata.
am iesit in oras cu niste prieteni, am baut cate ceva…
nu ma simteam cine stie cum, chiar aveam o stare dubioasa. de ce mereu cand esti sarbatoritul trebuie sa dai de baut sau ceva de genul? nu vad rostul. din moment ce e ziua ta, trebuie sa primesti. deci, ceilalti trebuie sa fie cei care platesc nota, un fel de cadou. ma amuzau prietenii mei, mai ales cand erau putin bauti. eu am preferat sa beau doar putin vin… m-am gandit ca surpriza de la t. trebuia sa fie una chiar interesanta, asa ca trebuia sa fiu total constient ca sa o pot savura.
aahh, apropo de t.. de dimineata nu mai stiam nimic de ea. m-am trezit singur, cu un bilet pe locul ei din pat. scria ca era ocupata, dar o sa primesc mult asteptatul cadou mai tarziu, spre seara. m-am gandit ca e ceva ce necesita intuneric. artificii, vopsea fosforescenta, reflectoare… mi-au trecut prin cap toate lucrurile care au nevoie de intuneric pentru a fi vazute. m-am lasat batut si pana la urma am zis ca mai beau un pahar de vin.
s-a facut seara si tovarasii mei erau ametiti bine si radeau din orice rahat. m-a deprimat toata treaba asta. oamenii bauti sunt nesuferiti. imi placeau totusi oamenii drogati, dar nu era cazul lor, pentru ca sunt linistiti, calmi si binevoitori.
la finalul iesirii m-au imbratisat toti, m-au pupat si m-au tras de urechi. ma simteam dragut, ca atunci cand eram mic si chiar imi placea sa imi sarbatoresc zilele de nastere.
“a iesit decent…” imi zic in gand.
muream de nerabdare sa aflu ce a pregatit t.!
cand sa intru in scara blocului, primesc un mesaj. era de la t..
“vino la mine…”
oohhh, cat ma mai fierbe? am trecut pe la floraria din colt si i-am luat un buchet de flori. mereu am crezut ca atunci cand e ziua ta si ai iubita si ea iti pregateste ceva tu trebuie sa ii iei flori, un fel de rasplata pentru cat s-a chinuit sa iti pregateasca orice surpriza ar fi. la urma urmei, surpriza poate fi ca nu e nicio surpriza… haha
am ajuns in fata blocului ei. m-am uitat la geamul apartamentului, iar lumina era stinsa. asta chiar era ciudat si misterios.am scos cheile din buzunar (am facut schimb de chei – ne comportam ca doi oameni casatoriti care locuiau in apartamente diferite haha).
oohh, cine s-ar fi gandit ca aveam sa primesc, intr-adevar, cel mai frumos cadou?
t. era imbracata sumar… mi-a soptit ca nu trebuie sa zic nimic, ci doar sa ma bucur de ceea ce imi ofera… exact asta am si facut.
timp de cateva ore am ramas prins in farmecele ei…
“genial…” am murmurat…
ea statea cu capul pe pieptul meu si zambea. ii simteam respiratia pe pielea mea. am simtit fiori in tot corpul… simteam cum mi se face pielea de gaina si mi se ridica usor parul de pe maini.
am sarutat-o pe frunte. nu cred ca ma mai simtisem vreodata asa.
“sa inteleg ca ti-a placut?”
nu avea nevoie de niciun raspuns, stia si ea asta.
s-a ridicat si si-a tras un tricou de-al meu pe ea. arata bine oricum ar fi (sau nu ar fi) imbracata.
“vrei ceva de la bucatarie?...”
am dat din cap ca nu si i-am facut semn dupa pachetul de tigari. si-a dat ochii peste cap si a inceput sa bombaneasca ceva, probabil despre consecintele negative ale fumatului…
“esti minunata, t....”
mi-a zambit si a intrat la dus.
“la multi ani mie…” mi-am zis, tragand fascinant din tigara…

30 de comentarii:

  1. Sooner than expected :D There's just one little problem. A naibii daca pot sa ma abonez la postari :)) Nu stiu daca e doar la mine chestia asta, dar e enervanta in orice caz.
    Revenind insa, nu cred ca gaseam azi ceva mai placut de facut decat sa te citesc in timp ce-mi beam cafeaua. Great work on your part and great way to start the morning for me. Win-win. Sper sa urmeze cat mai repede urmatoarea parte.

    Wish you all the best!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc din suflet!
    O sa adaug chestia aia pentru abonari, special pentru tine, Roxx :-).

    RăspundețiȘtergere
  3. Uhm, chiar nu stiu cum, dar o sa vad ce pot face :">

    RăspundețiȘtergere
  4. Mna lasa, mai bine folosesti timpul ala pentru a scrie urmatoarea parte. Nu mi-e greu sa intru sa verific daca a aparut ceva nou :D Merci oricum.

    RăspundețiȘtergere
  5. Astazi mi.am petrecut toata ziua citind povestea de la inceput in timp ce am savurat vreo 3-4 cafele :) foarte interesant subiectul... este putin mai aparte si imi place :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Roxx, vezi ca am pus o chestiuta, sper sa te ajute...

    Ma bucur sa stiu asta, draga Cristina <3

    RăspundețiȘtergere
  7. Ti-as citi cartea, sincer :D.
    Apropos, daca imi permiti, ce prafum folosesti ca m-ai facut curios ? sau de la ce firma sa nu fiu asa indiscret. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ti-as spune secretul parfumului mei, care ar mai fi farmecul meu?... :-)

      Ștergere
  8. Nu ne spui si noua pe cand urmatoarea parte? Nu stiu cum e pentru ceilalti cititori, dar pentru mine devine oarecum frustrant si enervant sa verific in fiecare zi blogul in ideea ca a aparut ceva nou si nu am primit inca pe email :)) Vrem mai mult!! (Oki, ca sa nu zica lumea ca vorbesc si in numele altora, VREAU MAI MULT!!)

    Roxx.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Roxx,

      Zilele astea sunt putin ocupat. De azi intr-o saptamana promit ca o sa postez urmatoarea parte.
      Ma bucur ca esti nerabdatoare <3.

      Cu drag,
      A.

      Ștergere
    2. Oficial au trecut doua saptamani de la expirarea termenului de o saptamana in care promiteai tu sa faci ceva :D
      Tot ocupat? Sesiunea asta care ne-a omorat (inca ne mai omoara) pe toti? Orice-ar fi, sa ai mult, mult, mult spor!!! (Ca sa ajungi sa postezi cat mai repede urmatoarea parte. Egoista, stiu :D )

      (Im)patiently waiting..

      Roxx.

      Ștergere
    3. Roxx, uite...
      Nu am cea mai buna perioada din viata mea. Totul merge atat de prost, nici nu iti imaginezi... Imi e greu sa scriu sau sa fac ceva cat de cat constructiv.
      Aahh, si inca ceva... Mereu am inspiratie in cele mai tampite momente, iar cand ma pun in fata calculatorului sa scriu, parca sunt retard - uit totul.

      Imi pare rau sa te dezamagesc.
      Am nevoie de cineva care sa traga de mine sa scriu...

      <3 Love,
      Alex.

      Ștergere
    4. Well, nu stiu ce se intampla in viata ta, din cauza asta nici nu am insistat, desi sincer dupa ce-o trecut o saptamana ma tenta zilnic sa-ti las cate-un comment sa te trag de urechi ca nu te-ai tinut de cuvant. Figured you had your reasons for not writing and needed your time.
      Cat despre treaba cu inspiratia.. Cara laptopul dupa tine. Sau un caiet, un player/telefon cu functie de recorder, something.. Zic si eu numa' :D
      Si nu dezamagesti. You can't rush an artist.. Am stat oricum si cateva luni bune fara sa citesc ceva nou (ii drept ca atunci era relativ mai usor de suportat ca nu-ti gaseam blogul si toata atentia era directionata spre aia). Dar daca e de tras de tine, pot oricand sa incep sa te bombardez cu zece commenturi pe zi pana o sa scrii doar ca sa scapi de gura mea :))
      Oki, m-am lungit destul. Wish you all the best..

      Roxx.

      P.s.: Ha. Ai trecut de la first letter basis la first name basis :D

      Ștergere
    5. Oohh, draga Roxx, esti destul de perspicace tu asa... Da, sunt Alex.
      Nu intru zilnic pe blog, deci trebuie sa gasim alta solutie la problema asta.

      p.s. : Esti de treaba...

      Ștergere
    6. Just to make sure.. You've got mail. Sau asa ar trebui :D

      Roxx.

      Ștergere
    7. Draga Roxx,
      Nu am primit niciun mail.
      alex_crema24@yahoo.com e mail-ul meu.
      Love,
      A.

      Ștergere
  9. Of, cateodata chiar imi lipseste aroganta ta in viata mea..

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu am aceeasi problema ca si Roxx. Just the same, diffrent name :D. La fel iti citisem 2-3 povestioare, am ramas la stadiul de "interesant", dupa care ti-am cautat iar blogul vreo 2-3 zile, si abia mai apoi dupa ce ti-am filtrat toata opera mi-am dat seama ca e chiar genul meu de proza pe care o devorez . Imi defineste stilul meu de viata, foarte haotic si totusi banal, extrem de complicat si totusi usor de inteles. Mno, ca sa nu ma intind aici pe toata aria de comentarii: apuca-te de scris. cat mai curand, si take my point : fi natural, it works juuust fineeee...

    RăspundețiȘtergere
  11. Am stat câteva ore în noaptea asta să citesc de la început, şi primul lucru pe care l-am făcut când m-am trezit, a fost să citesc ce a rămas :) e de-a dreptul minunată povestea! Abia aştept să aflu ce se întâmplă în continuare. Spor la scris !!

    RăspundețiȘtergere
  12. hai haai haaaai ! mai scriee

    :-)..

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi pare rau pentru absenta, promit ca o sa scriu...

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi place mult cum scrii, ti-ai mai castigat un cititor infocat

    RăspundețiȘtergere
  15. dar totusi...cum a murit a.? si de ce?

    te salut...

    RăspundețiȘtergere