marți, 2 martie 2010

partea a XII-a.

"trebuie sa plec.ma duc la ai mei,au niste probleme...te sun eu."
"mmmbine..."
"cum a fost aseara?"
"nimic special..."
isi ia paltonul si iese din casa aranjandu-si parul in geamurile masinilor parcate.
ma bucur ca nu banuieste nimic.totusi,ce am facut ma macina.nu pot dormi noaptea,nu am pofta de mancare,de iesit,de sex,de orice!a. nu parea deranjata de comportamentul meu.ii eram indiferent,nu intelegeam de ce.imi trec prin cap mii si mii de ganduri,mii si mii de situatii sau amintiri.urat mai e sa ai constiinta!urat!nu te lasa sa dormi,sa mananci,sa iesi in oras,sa faci sex,sa orice...
"si daca nu afla...?"
poate e cel mai bine,ce nu stii nu te raneste.defapt,nu era vorba despre asta.era vorba despre mine si despre linistea mea,desi nu dadeam doi bani pe ea.in fine...
o sun pe d..inca dormea.nu mi-am inchipuit niciodata ca ajunsesem sa am nevoie de un prieten,de cineva sa ma asculte.cred ca daca nu era d. innebuneam complet.m-au mai calmat ea,tigarile si shot-urile de vodka dintr-o cafeanea uitata de lume.
"deci ce fac?" o intreb tragand din tigara.
"cacat...nu stiu.ea nu banuieste nimic,nu?"
"nu...dar vreau sa banuiasca!"
discutiile contradictorii cu prietena mea cea mai buna nu au fost niciodata productive,de asta si alegeam cate un pub in care sa ne certam sau sa purtam discutii de genul,avea ce sa imi distraga atentia.muzica era aiurea,nu imi placea.o piesa veche de la nirvana.tipul de la bar ne asculta,sau mai bine zis o asculta pe d. cum imi toaca toti creierii...il mai priveam din cand in cand,sa il verific daca era atent si ii faceam cate un semn sa mai toarne bautura.
nu o sa ii inteleg vreodata pe oamenii care beau cand sunt suparati,cand au un necaz sau cand li se intampla vreo tragedie.uite,in situatia asta,nu ma puteam intelege pe mine.eram beat?prea devreme...d. era ametita si intrase in vorba cu tipul de la bar care nu s-a putut abtine sa nu ii faca avansuri si sa ii ceara numarul de telefon.eu tot ma gandeam la...tot.
ma consolez singur zicandu-mi ca sunt beat de tot imi bat capul cu prostia asta,care,la urma urmei,tine doar de mine daca aveam sau nu de gand sa ii spui si a.-ei.sunt confuz.
"hai sa mergem...mi-e somn."
plimbarile prin b. seara au fost intotdeauna meditative,iar seara asta nu facea exceptie.speram ca a. sa fie acasa,speram sa fie bine,speram la dracu`!ma enervez si mai tare cand observ ca mi-am uitat tigarile la bar.d. isi da ochii peste cap si imi intinde pachetul ei de tigari slabe pentru femeie.trebuia sa ma multumesc cu asta.
"esti acasa...?"
"nu...de ce?...s-a intamplat ceva?sunt inca la ai mei daca ai nevoie..."
"nu...doar imi faceam griji...sunt cu d.."
"ok..."
"te..." si imi inchide inainte sa termin "te iubesc"-ul.
trebuia neaparat sa dau ochii cu ea,sa ii spun tot ce s-a intamplat.cine stie de ce plecase,daca se mai intoarce...cine stie ce aveam sa gasesc acasa...si alte zeci de idei paranoice imi bantuie acum mintea.
nu eram obisnuit sa fiu singur acasa.mi se parea ciudat,straniu...inca un lucru care demonstreaza cat m-am atasat de a. si cum m-am obisnuit cu prezenta ei in fiecare zi din viata mea.ma intristez cand vad vechile stickere de pe frigider...imi trezesc multe amintiri pe care credeam ca le-am uitat.imi dau lacrimile...
casa parea goala,camera parea goala,frigiderul parea...defapt chiar era aproape gol.nu vroiam sa fac cumparaturile acum,nu eram in stare.imi torn o cana cu lapte,sperand ca o sa ma calmez.tania tot mieuna,probabil de foame...ii torn jumatate din laptele meu si ii urez pofta buna,cu atat sa se multumeasca in seara asta...poate si cu niste mustar,doar atat mai era prin frigider.
ma asez la birou.spatarul scaunului era rece si in contact cu pielea mea ma face sa tremur.imi era frig fara ea...
aveam cateva mail-uri necitite de la fosti colegi,foste si spam-uri.le sterg fara resentimente inchipuindu-mi ca nu era nimic important cu care sa imi pierd timpul.nu aveam liniste.ma arunc in pat,in locul ei...speram sa ii simt parfumul,caldura...evident,toate astea aveau sa se intample in capul meu,patul fiind gol si rece.
niciodata nu mi-a placut sa ma uit la tv.starea in care eram ma facea sa fac unele lucruri pe care nu mi le-am imaginat vreodata...cum ar fi sa dau drumul la hota si sa suport sunetul ala oribil pe care il facea,sa imi uit tigara pe scrumiera si sa observ ca s-a terminat,ramanand doar scrumul sau sa butonez telecomanda...asta da hobby!
numai prostii.violuri,crime,accidente,gropi...ma dezgusta.speram sa gasesc ceva interesant pe animal planet...daca imperecherea pinguinilor e ceva interesant,atunci asta e postul pe care vreau sa il urmaresc...ma plictisesc repede si simt o durere prin zona buricului degetului.semn clar ca trebuie sa inchid tv-ul.
il pun pe self-timer.sper sa se inchida peste 15 minute,timp in care preconizam ca voi adormi.as fi vrut sa fiu asa de obosit incat sa adorm instantaneu,fara sa ma mai gandesc la altele.m-am agitat prin pat de unul singur pana pe la vreo 3 si ceva,cand in final am cazut la datorie.
dimineata urmatoare a fost una dintre cele mai urate pe care le-am putut trai vreodata.m-am trezit devreme,pe la 8.alarma telefonului inca suna,nu stiu de ce...probabil uitasem de ea.zac prin pat cateva minute bune,cautand printr-un sertar al noptierei "365 de motive sa nu te ridici din pat".era o carte care vroia sa fie amuzanta,desi m-a deprimat si mai tare.imi placea doar coperta si felul in care era scrisa,sub forma de jurnal...defapt,asta era.fiecarei zi a anului ii corespundea un citat extras dintr-un jurnal facut public ale unor mari personalitati.
era liniste in casa...speram sa fi venit a..nu ma obisnuisem inca fara ea.frigul era inca prezent in corpusorul meu tras prin inel.patura nu mai imi tinea de cald.pentru cate secunde mi s-a parut ca se aude usa,ca intra cineva.evident,imaginatia imi juca feste.aveam chef sa ies,sa ma plimb,sa sun pe cineva...ceasul de pe noptiera ma facea sa nu uit ca era aproape 9,fiind prea devreme de asa ceva...
lenea ma tine la pat,nu ma lasa sa fac nimic.vreau sa ies prin parc,sa alerg pana cad lat pe vreo banca...m-as ridica din pat sa imi iau scrumiera si pachetul de tigari din bucatarie...dar nu.totusi,imi incep ziua la fel cum am inceput-o,cu acelasi hobby:telecomandand...
nu cred ca mi-a mai fost asa dor de a. vreodata.imi era dor dor sa ma impinga cu picioarele ei subtiri din pat,sa ma dezveleasca si apoi sa ma inveleasca tot ea...sa ma intrebe ce am visat,daca am visat...daca mi-a fost dor de ea si in somn...imi era dor tipe la mine ca am lasat geamul deschis la baie si acum e frig de nu se poate sta...oooff...imi lipseau saruturile ei,respiratia ei pe pieptul meu...cum se juca in parul meu...abia acum realizam cat imi lipseste...
am ramas in pat pana dupa-amiaza.nu cred ca m-am dat jos de mai mult de 3 ori.prima data cand am fost la baie si m-am spalat pe dinti...a doua oara cand mi-am luat tigarile si a treia oara cand am realizat ca uitasem aragazul deschis si cafeaua probabil daduse in foc.nu e stres,o sa curat alta data...
am atipit uitandu-ma la un film prost.cred ca era o comedie romantica....nu mi s-a parut nimic comic,decat felul in care jucau actorii si replicile de doi bani facute de un scenarist cu jumate` de norma.
"cred ca si in jurnal am replici mai bune..." ma consolez singur,zicandu-mi ca nu a fost o pierdere de vreme.
speram sa primesc un mesaj,un telefon de la orice zicandu-mi orice...simteam cum trece timpul pe langa mine.nu simteam asta,cum nu simteam nici foamea,nici setea,nici nimic...
s-a facut seara si spre bucuria mea am primit doua semne de viata din exterior.primul era un telefon de la v. sa ma cheme la o bere in oras,sa sarbatorim implinirea a nu stiu cate luni de cand e cu tovarasa lui...si al doilea a fost un mesaj de la d. in care se interesa de starea mea deplorabila.am rugat-o sa treaca pe la mine daca iese,sa imi aduca niste tigari si ceva de mancare...nu a facut nazuri,desi nu parea prea incantata...
spre seara cand am terminat deja primul pachet de tigari din cartusul incomplet de malboro m-am gandit sa ii dau un mesaj sotiei mele...nu mai rezistam fara ea...
in timp ce scriam mesajul,primesc unul de la ea ce parea foarte serios si dupa felul in care era scris...sec si la obiect.
"trebuie sa vorbim.urgent!"

44 de comentarii:

  1. m-ai facut curioasa rau in legatura cu urmatoarea parte :x
    de abea astept \:D/

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici nu stiu cand o sa o postez.
    Nici nu stiu despre ce va fi vorba...
    :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. oh...sper sa fie cat mai curand

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc...
    Ma bucur ca iti place.
    :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. ma, tu chiar scrii minunat. :D

    RăspundețiȘtergere
  6. deci deeci :D urgent partea a XIII-a.
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  7. Peste o saptamana sau doua...
    :-)
    >:D<:*.

    RăspundețiȘtergere
  8. minunat \:D/... astept :->
    :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Drumes...Drumes...Drumes...:)

    RăspundețiȘtergere
  10. da..
    stiu ca ti s-a mai spus asta:)

    RăspundețiȘtergere
  11. dar voiam sa stii ca mai sunt care citesc ce ai scris tu aici :)

    RăspundețiȘtergere
  12. cand o sa scrii o carte, sa ma anunti te rog si pe mine. voi fi prima care o cumpara:)).niciodata nu au avut efect genu` asta de bloguri asupra mea..dimineata am citit, la scoala la TIC am citit blogul, continuarea evident; am ajuns acasa, iar am citit:)).e prea frumos;))

    RăspundețiȘtergere
  13. cand o sa apara partea a XIII a?;;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Stii ce-ar fi interesant?
    Un blog unde sa scrie ea, din perspectiva ei. Sa fie in oglinda. ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna idee.
    O sa ma gandesc la asta...
    :-).

    RăspundețiȘtergere
  16. Cu riscul ca sunt a 124568134980 a persoana care iti zice,dar e prea fain ce ai scris tu aici :x

    RăspundețiȘtergere
  17. In jur de cate capitole ti'ai propus sa aiba cartea?:-?

    RăspundețiȘtergere
  18. Habar n-am.
    Nici nu stiu ce va fi in urmatoarea parte.

    RăspundețiȘtergere
  19. Draguts:)
    Sper sa ai[avem;;)] parte de cat mai multe:)

    RăspundețiȘtergere
  20. Decat mult si fara rost,mai bine putin si bun.
    :-P

    RăspundețiȘtergere
  21. Da,normal:)
    Nu am zis nimic legat de asta:)
    Eu ma refeream la mai multe ... opere:D

    RăspundețiȘtergere
  22. M'am uitat pe D.A ul tau
    Unele poze sun superbe!
    Esti foarte talentat:)

    RăspundețiȘtergere
  23. Vad ca ma tot tii in complimente :-**.

    RăspundețiȘtergere
  24. Pentru că probabil în viitorul apropiat nu am să te citesc, dar te respect ca om ce gândeşte şi scrie:

    http://maduuu.blogspot.com/2010/03/episodul-6.html

    A apărut la o căutare pe Google la primele fraze din postările ei; nu e singurul caz, mai răsfoieşte pe acolo şi-ai să mai găseşti. Nu i-am spus nimic fătucii, că am vrut să te las pe tine să te descurci cum vrei.

    Spor, tipule.

    RăspundețiȘtergere
  25. Transpunerea sentimentelor, a problemelor si a viziunii proprii este foarte interesanta. povestea ta este o iluzie, si iluzia este decalajul dintre mintea umana si 'realitate' .

    RăspundețiȘtergere
  26. Ce anume te face sa scrii? :-)
    am citit multe bloguri. dar cuvintele tale mi-au lasat un gust dulce-acrisor. de ce mi se pare ca in spatele intregii povesti, a tuturor implinirilor din ea, este si o nota de dezamagire din partea ta? de ce mi se pare ca tu nu esti absolut concins ca exista posibilitatea sa fie real?

    Chiar m-ai facut curioasa. :)

    RăspundețiȘtergere