joi, 11 februarie 2010

partea a XI-a.

se facuse seara deja si nici nu imi dadusem seama cand a trecut ziua.m-am plimbat prin oras cu a. sa ii caut un cadou dragut sarbatoritei.evident,sotia mea nu stia cine e,i-am zis pur si simplu ca e o prietena mai veche.oricum,nici nu a insistat sa afle prea multe,spre binele meu,altfel nu stiam ce sa ii zic...detalii,minciuni si asa mai departe.
niciodata nu mi-a placut sa mint,mai ales pe a..oricum,azi am facut-o fara pic de remuscare,ca si cum tot ce imi iesea pe gura era adevarat.devin un mare ticalos,dar na...ii datorez oarecum purtarea asta.s-a racit mult,s-a indepartat de mine,iar eu nu pot rezista fara o prezenta feminina deplina in viata mea.abia am reusit sa o scot din casa sa mergem intr-un mall sa caut ceva pentru i..era tacuta,exagerat de tacuta si de seaca.mai seaca de atat nu se putea.era monosilabica,vorbea plastic si cuvintele pe care le-a folosit in toate comunicarile erau "mda..." si "bine...",evident,cu mici alternari de tonuri.
nu i-am gasit nimic dragut dupa cum era de asteptat.nu eram in stare sa gandesc,ma enerva la culme.spre bucuria mea,cand am luat pranzul la kfc,m-am intalnit cu d..m-am bucurat mai mult ca niciodata cand am vazut-o,iar asta i-a starnit semne de intrebare.
"da` ce-i cu tine?"
"cacat.nimic.a. se poarta ca dracu`,nu stiu ce are.cat ziceai ca dureaza ciclul la femei?"
"nu fii bou.trece si ea printr-o stare mai ciudata,pana mea...de unde dracu` sa-ti stiu eu tie problemele in cuplu?"
suntem intrerupti de tipul de la casa care ne cere comanda.
"...prea se lungeste,nu stiu...oricum,ma bucur de viata..."
"stiu ca inseamna asta la tine...ia spune,cu cine?"
"paaii...e o poveste lunga.m-a agatat una intr-o zi,i-am dat numarul,am sunat-o,am fost la ea..."
"tu chiar esti cretin!"
"...si azi e ziua ei..."
"de asta o arzi prin mall?cadouri,huh?"
"mda,dar nu am gasit nimic...probabil o sa imi pun o fundita rosie ca dracu` la gat si o bucata de carton pe care sa scriu "i`m yours".ce tare,nu?"
"vezi ce faci...eu plec.ai grija..."
"mda,pa..."
d. isi ia comanda,eu ramanand pe ganduri cateva clipe.nu auziseam ca tipul chel de la casa vorbea cu mine,ma tot stresa cu sosul lui de usturoi...totusi...nu era o idee deloc rea cea cu fundita.prostesc,dar amuzant.nu imi imaginez ca o sa o ia de buna toata chestia asta...asa ca ar trebui sa iasa ceva frumos si distractiv.
ma intorc dupa vreo 20 de minute la masa.a. era plictisita.ma scotea din sarite cand imi mai tragea cate o privire plina de indiferenta si sictir.ma enervez,o pup pe frunte si plec nervos de la masa.o las singura...sa se descurce,e fata mare,ce naiba?
intru in primul supermarket,iau doua pachete de tigari si plec cu un mers destul de crispat pe strada.speram sa imi sune telefonul,sa fie a. ingrijorata, sa se agite ca de ce am plecat,ca pana mea,ca nu stiu ce...da` de unde?trecusem prin fata pe la f. si imi amintesc de seara trecuta.i. imi ocupa tot mai mult spatiu in creierasul meu.
"sigur e ceva efemer,ce naiba..."
sunt intrerupt din propria-mi consolare de sunetul ragusit al telefonului.
"hai...unde esti?"
"in fata la f..tu?"
"la mine.te astept.ce mi-ai luat?"
"pe dracu`...nu stiu."
"lasa ca imi dai cand vii..."
ma simteam ciudat.nu aveam nicio urma de remuscare.probabil avea sa fie prima data cand o sa o insel pe morcoveata cu o tipa pe care abia o cunosc,dar care ma atrage.nu stiu...parca incepe sa imi revina gandirea din liceu,cand ma plictiseam de orice tipa in primele 2-3 luni iar apoi cautam alta tinta,dar mult mai greu de atins.imi placea sa fac asta...ma simteam ca un t-rex printre alte mamifere amarate.
"ce comparatie jalnica,a.si ce monolog tampit" imi raspunde constiinta.
ajung in fata blocului,arunc o privire in sus,spre geamurile ei de la apartament si imi fac curaj sa intru in scara.liftul deja ma astepta,parca ma grabea sa ajung la i. cat mai repede.frica imi patrundea usor corpul..."eu nu sunt asa." imi zic in gand."ei si ce daca?"...
"greu ai mai venit...hai intra..."
i. era imbracata sumar.imi placea,dar a. arata mult mai bine.
"si...ce mi-ai adus?"
"prezenta..." ii raspund pe un ton ironic.
"stiam ca nu o sa imi gasesti nimic...nici nu ma cunosti...dar asta nu inseamna ca nu te pot avea,nu?"
"poate..."
i. urca pe mine si incepe sa ma sarute pasional.simteam cum gura imi era patrunsa de otrava ei...ma intrebam ce caut aici cu ea.cum am putut sa ajung in halul asta?ma simteam distrus,desi continuam.nu paream afectat,dar nici excitat - probabil ar fi stricat momentul.era mai mult o miscare mecanica a limbii,a mainilor pe trupul ei...ea parea "in treaba" si continua sa imi exploreze gura,apoi gatul cu limba...nu mai puteam suporta,desi incepuse sa fie placut.
"inceteaza..."
"nu te cred..."
"i.,inceteaza!"
bruneta sa opreste si ma priveste in ochi.era socata,suparata si foarte surprinsa...vroiam sa plec,sa ma duc naibii acasa,sa fac un dus de cacat si sa ma culc pe canapea.incepea sa mi se faca scarba de ea,de parfumul ei dulce,de lumina difuza din camera...de tot.
"trebuie sa plec..."
"era de asteptat...esti un idiot."
"ai grija de tine...pa-pa."
trantesc usa de la intrare ca in telenovele alea de doi bani de pe acasa,cand tipul pleaca dezamgit de la gagica cu care tocmai vroia sa si-o puna...patetic.
constiinta a fost mai puternica de data asta decat atractia fizica.ma bucur ca plecasem,ma simteam usurat.o sa uit tot cacatul asta si o sa fac tot posibilul sa readuc la normal relatia cu roscata.o iubeam...desi o inselasem.nu stiu cum ii voi spune.eram obligat de ceva din interior sa ii povestesc tot;altfel,as fi simtit tot timpul o piatra pe inima,ceva care nu m-ar lasa sa fiu fericit pe deplin.
aveam nevoie sa ma descarc.era tarziu,ceasul trecuse de 1.
"d.,ce faci?..."
"ce-i cu tine ma?esti ok?..."
"...nu.hai sa ne vedem.te rog..."
"tu vezi cat e ceasul?"
"vin la tine...iti aduc ceva?"
"cacat...nu stiu.ia-mi niste tigari si o paine."
"ok..."
am intrat in prima benzinarie pe care am vazut-o si am cumparat paine,tigari mai aveam.in drum spre d. imi dau lacrimile pe care nu aveam sa le opresc sa se scurga pe obraz decat in fata d.-ei.nu vroiam sa ma vada plangand,desi o facuse de multe ori.ramane socata cand vede in ce stare sunt,ma ia in brate si imi tine morala bine meritata.
am ramas la ea peste noapte.am stat pana sa ii povestesc tot ce se intamplase,tot ce aveam pe suflet.ea ma asculta asa cum a facut-o mereu,cu atentie,in timp ce tragea din tigara.ii era somn,se vedea asta pe fata ei.ochii aproape i se inchideau iar tonul vocii ii trada oboseala de peste zi.totusi m-a ascultat,fara sa zica nimic,fara sa comenteze sau sa se planga.era bine sa ai un astfel de prieten langa tine,pe care te poti baza oricand.
ma duc langa ea si o strang tare in brate,atat de tare incat nu mai avea aer sa respire.am inceput sa plang,ma simteam dezgustat de mine.probabil pentru altii nu ar fi fost asa mare tragedie,dar pentru mine era.iubirea fata de a. ma facea sa regret tot ce facusem.d. imi stergea lacrimile cu maneca de la hanoracul ei.am ramas asa o perioada,cateva minute...se facuse liniste.am avut timp sa imi fac curaj,sa fiu om si sa ii spun tot iubitei mele.ea era de aceeasi parere cu mine.zambea cu subinteles.
"du-te acasa...si dormi...ai nevoie."
"multumesc pentru tot...chiar aveam nevoie..."
"oricand,oriunde ba...ai grija."
dimineata incepuse iar ce era mai greu avea sa urmeze...

3 comentarii: