marți, 2 februarie 2010

partea a X-a.

toamna incepuse sa puna stapanire pe b.,cu tot cu masinile,stradutele,blocurile lui si cu tot ce era inauntrul lor.totul incepuse sa prinda o nuanta de gri iar copacii isi aruncau frunzele in vant,lasandu-le prada talpilor conversilor jegoisi ale unui emoist sau ciocatelor unui cocalar infect.efectele nu au lipsit nici din viata noastra.a. era mai tacuta,la fel si eu,plimbarile erau mai mult mute decat certurile si tachinarile aprinse din vara.in casa era liniste sau un jazz in surdina iar noptile de dragoste au devenit usor melancolice...preferam sa stam imbratisati si sa vorbim in soapta,de parca ar fi fost cineva acolo si noi ne ascundeam.niciodata nu mi-a placut toamna,mereu intram intr-o oarecare despresie care dura ceva vreme,in functie de vreme.semanam mult cu ea,desi mai tot timpul starea mea i-o transmiteam ei si invers...era ca o conexiune.era iubire...
totusi,oricat de "dramatica" ar parea partea asta,nu puteam spune ca nu iubeam diminetile in care ne luam cafeaua impreuna si ne aprindeam cate o tigara.mereu mi-a placut sunetul ala de ars atunci cand iti aprinzi o tigara...cel mai bine se auzea la lucky,desi nu prea fumam asa ceva.erau singurele tigari tari care imi placeau.imi aduceau aminte de v..
"auzi...noi nu am mai fost in v. si nici in c..ce facem?"
"nu e vina mea.s. are probleme in familie,mama ei se simte rau de tot,e in spital.nu iti povestesc,nu are sens..."
"si nu mergem nicaieri...?"
a. imi zambeste sec,nepasatoare.nu imi placea de ea cand era asa;mai bine era pe stop.s-a ridicat de la masa si imi zice ca vrea sa doarma si sa nu o deranjez.
"esti sigura???" o intreb pe un ton amenintator.
"da!"
m-a enervat la culme cand s-a intors cu spatele la mine si si-a tras idiotenia aia de patura pe cap.in astfel de momente iti vine sa te strangi de gat,nu alta.nu aveam nimic mai bun de facut,desi era miercuri.deja simteam mirosul facultatii si al cursurilor interesante.cine stie,poate chiar vor fi interesante!
in timp ce ma gandeam la tot felul de chestii legate de jurnalism imi trageam pantalonii pe mine si imi cautam cu disperare pachetul de tigari.era in camera in care dormea a..deschid usa usor,ma apropii pe varful picioarelor si ma indrept spre noptiera.
"esti idiot?"
stiam ca nu doarme.totusi,am avut satisfactia ca m-a injurat si ca s-a deranjat sa arunce cu o perna dupa mine.ii arat degetul de bine de dupa usa,probabil ar fi sarit pe mine daca vedea.era prea irascibila.
"sigur e pe stop" ma consolez singur.
ies din casa cu o tigara pe jumatate goala in gura.am stat si am terminat-o langa o bordura,asteptand sa imi vina vreo idee.trecusera niste tipe care mi-au zambit;aici a fost momentul de inspiratie maxima.sa o sun pe i..cacat!cat am decazut daca am ajuns sa ies cu pustoaice de paispe` ani.eehh,doar nu e nimic rau sa stai la o cafea cu o tipa.nu se considera ca insel.
imi scot nokia-ul si ii caut prin contacte numarul.telefonul se misca greu,nu avea prea multa baterie.ii gasesc intr-un final numarul si o sun.
"buna..."
"te-ai gandit sa ma suni tu,huh?"
"eii cacat.hai la cafea..."
"mai bine hai la mine..."
"zi-mi adresa.platesti taxiul,draga."
"cum vrei,domnule..."
imi zice adresa,chinuindu-ma sa o tin minte.nu era foarte departe de aici,puteam foarte bine sa merg pe jos.am ajuns destul de repede cu masina,nici 15 minute.o sun si ii spun sa coboare,nu aveam de gand sa sun din usa in usa si sa ma rog sa nimeresc exact din prima apartamentul.era un bloc mare,de 10 etaje.toate geamurile erau "termopinate".din scara iese o tipa in niste pantaloni scurti si cu parul prins.
"ce repede te-ai miscat..."
ma imbratiseaza politicos si ma trage dupa ea in scara.imi venea in minte scena din blocul iubitei mele,in prima mea seara in b..asteptam liftul,am schimbat cateva priviri.apasa la 7 si in cateva secunde ajungem.mirosea a prajituri pe palier,probabil de la babacii care locuiau pe acolo.i. imi arata cu un gest copilaresc usa si ma invita sa intru primul.i-am dat de inteles ca nu aveam de gand sa o fac,deci a trebuit sa fie ea cea care "sparge gheata".
era un apartament destul de mare,lejer.pe hol era o oglinda cam stramba,sau cel putin asa paream eu in ea.
"da,nu e buna daca tot te uiti asa.hai da-mi haina..."
ma dezbrac si incep sa cercetez noul teritoriu.imi placea unde statea,era foarte spatios.
"locuiesti cu cineva?"
"momentan,nu...poate o sa imi gasesc si eu pe cineva cu care sa stau" si ma priveste ciudat,poate prea ciudat,cu un zambet tamp.
"in fine...iti fac o cafea,un ceai,o..." si isi indreapta privirea spre "mijlocul" meu.
"o cafea e ok deocamdata..."
m-am asezat pe canapeaua din piele.mirosea bine de tot in camera,probabil de la parfumul ei.nu erau cine stie ce chestii interesante pe acolo,un dvd player,un sistem 5.1,un laptop,carti de psihologie si filosofie,niste tablouri destul de originale,poze,un aparat foto frumusel...per ansamblu,era ok."m-as putea obisnui"...oo da.ce minte murdara am si ce lucruri tampite imi trec acum prin minte...desi aveam de ce.era misterioasa,interesanta si arata si bine.
gandurile imi sunt intrerupte de i.,venind spre mine cu o ceasca de cafea.
"vezi ca e dulce..."
perfect.cum imi placea mie...se aseaza langa mine si ma intreaba cum de am avut propria initiativa sa o sun si sa o chem la o cafea.i-am raspuns sec,nu aveam ce face in casa sau cu cine iesi.
discutiile au durat pana tarziu,se facuse seara in toata regula afara.bausem cafeaua,deci nu imi era somn sau ma simteam obosit.i. era fresh,oarecum bine dispusa dar pastrand in acelasi timp un aer de ipocrizime simpatica mie.
"ramai aici sau ai treaba pe acasa?"
nu ii povestisem ca eram casatorit si ca imi iubeam sotia si chestii de genul.vorbisem despre chestii vagi.muzica,filme,sex,psihologie...
"hai zi-mi cati ani ai...nu cred ca o tipa de 14 ani sta singura intr-un apartament de genul plin cu carti de psihologie si alte idiotenii de-a lui freud..."
"am crezut ca esti si tu mai breaz...pe dracu`.sunt anul I la filosofie..."
asta ma linistise.nu intram la corupere de minori in caz de ceva...mi s-a luat o piatra de pe inima.
"nu iesim pe undeva?" ma intreaba cu o voce familiara,ca si cum ne-am sti de ceva vreme si ar fi o sambata seara in familie.nu prea imi suradea ideea,desi nu aveam alte lucruri mai bune de facut.
ii suna telefonul.era langa mine,m-a rugat sa vad cine e.era un mesaj de la un tip."vii in f.?e si h. aici.pwp."
ii pasez telefonul,il citeste si ma intreaba daca am drum spre f..era in drumul meu,puteam face o oprire.o astept vreo jumate` de ora pana iese aranjata frumusel din camera ei.era ok,cam asa o vazusem prima data...
"hai sa mergem...cheama un taxi."
"e deja jos,draga mea..."
nu prinde ideea si nici nu ma obosesc sa ii explic.ne urcam in masina si ne aprindem o tigara.i. se tot aranja in oglinda retrovizoare in timp ce eu ma chinuiam sa respir;se facuse un adevarat fumoar in masina.braduletul nu mai facea fata la aseamea miros de malboro.
ajungem intr-un final in fata la f..desi era tarziu,traficul era inca aiurea.ma saruta pe obraz,destul de aproape de buze,lasandu-mi o dara de gloss.uram chestia asta la femei.mi se parea scarboasa in spume...
"maine seara nu iti face planuri.iesim,e ziua mea.fac cinste..." imi zice prin zgomotul idiot la traficului.
"ce-ai zis...?"

8 comentarii:

  1. .Tot ce ai scris e real.?
    . Curiozitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc...
    Daca e real sau nu,asta stiu doar eu si poate si cei implicati.
    :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. .Well.. :). nu m-am putut abtine sa nu te intreb.
    .Prea curioasa, i know.
    .Anyway. scrii fain.probabil nu sunt singura persoana care iti spune.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc.
    Apreciez ca iti place.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  5. ioi de capu meu=))=))am mai vazut asta scrisa pe un blog=))=)) deci incearca sa faci in asa fel incat sa nu ti le copieze cineva oricum stii bine ca suntem in ro... deci... ai grija de tine si spor imi place ce scrii chiar daca altii profita de munca ta:))
    m.e.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc.
    Copyright-ul in Romania e la pamant.
    In China e sanctionat cu taierea mainii...

    RăspundețiȘtergere
  7. cred ca doar partial sunt adevarate

    RăspundețiȘtergere